Wedstrijden rijden

Leden kunnen een startpas aanvragen, een startpas afmelden en zich opgeven voor de wedstrijden via Mijn KNHS.

De binnengekomen startpassen worden in de Mennokast in de opzadelruimte van de manege gelegd of op verzoek anders afgeleverd.

Aanvragen van een startpast

Op de site van de KNHS kun je inloggen op Mijn KNHS voor leden. Hier kun je bij Mijn paarden je paard aanmelden waar je wedstrijden mee wilt gaan rijden. Als je jouw paard hebt toegevoegd, krijg je van de KNHS een mail ter bevestiging.

Daarna moet de startpas nog aangevraagd worden door het wedstrijdsecretariaat. Daarvoor graag het transpondernummer, de sportnaam van het paard en de ingangsdatum per mail doorgeven aan het wedstrijdsecretariaat.

Opgeven voor wedstrijden

Het opgeven van de wedstrijden gaat digitaal via Mijn KNHS. Je kunt hier inloggen en doorklikken naar de wedstrijdkalender.

Controle punten

Nu er geen startcoupons meer zijn, worden de punten voortaan genoteerd op de protocollen. Je dient direct op de wedstrijddag te controleren of alles goed is geteld e.d. Je kunt nl. tot maximaal een half uur na de uitslag nog protesteren tegen fouten, punten, beslissingen, e.d. Daarna is het niet meer mogelijk op een fout terug te komen. Iedereen kan in Mijn KNHS op de site van de KNHS zijn eigen standen controleren vóór het einde van het jaar.

Wedstrijdkalender

De meest recente wedstrijdkalender is altijd te vinden op de regiosite van de KNHS (Friesland) en op de site van de KNHS. De informatie over de betreffende wedstrijd, bijvoorbeeld tussen welke periode je kunt inschrijven, inschrijfgeld, bijzonderheden en de startlijst, kun je vinden op het Wedstrijdplatform.

Reglementen

Voor alle leden die wedstrijden willen gaan rijden is het belangrijk om op de hoogte te zijn van het algemeen wedstrijdreglement en het disciplinereglement dat de KNHS hanteert. Deze zijn te downloaden van de KNHS-site.

Menleden kunnen daarnaast ook nog informatie vinden op de website van Mendistrict Noord. Denk hierbij aan de wedstrijddocumenten die mee moeten op wedstrijden en gecontroleerd kunnen worden, met name vaccinatiecontrole. En bijvoorbeeld wanneer de baan kan worden verkend of met een zweep mag worden gereden, de lengte van een dressuurzweep, etc. Zorg ervoor dat je goed geïnformeerd bent. Dit om teleurstellingen te voorkomen. Uiteraard is het ook mogelijk om je vragen aan de instructeur te stellen.